Συχνές ερωτήσεις

Πώς

λειτουργεί η

Καλάνδρα;

Γενικές Πληροφορίες

Το κατασκηνωτικό μας κέντρο βρίσκεται στην Καλάνδρα Χαλκιδικής, έναν οικισμό στο νοτιοδυτικό άκρο της χερσονήσου της Κασσάνδρας, μεταξύ Φούρκας και Νέας Σκιώνης. Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για την τοποθεσία και τις εγκαταστάσεις μας στην ενότητα Η κατασκήνωση.

Στο κατασκηνωτικό μας κέντρο δεχόμαστε αγόρια ηλικίας από 8,5 ετών και άνω και κορίτσια από 11,5 ετών και άνω. Για κάποια από αυτά είναι η πρώτη τους εμπειρία μακριά από το σπίτι. Κάποιοι έρχονται με φίλους ή με αδερφούς και άλλοι έρχονται μόνοι τους και κάνουν αμέσως νέους φίλους.

Η κατασκήνωση είναι οργανωμένη σε 5 ξεχωριστές περιόδους ανάλογα με την ηλικία και το φύλο των παιδιών.

Η κατασκήνωση περιλαμβάνει 6 διανυκτερεύσεις για τα παιδιά έως 11 ετών, 10 διανυκτερεύσεις για τα παιδιά έως 14 ετών και 14 διανυκτερεύσεις για τα μεγαλύτερα παιδιά. Όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις ημερομηνίες, τις τιμές και τις εκπτώσεις μπορείτε να τις βρείτε στην ενότητα Εγγραφές.

Εγγραφές

Για να έρθετε στην κατασκήνωση της Καλάνδρας, συμπληρώστε την φόρμα εγγραφής στη σελίδα Εγγραφές. και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για την επιβεβαίωση των στοιχείων σας.

Είσαι ωφελούμενος των κατασκηνωτικών προγραμμάτων της ΔΥΠΑ, του ΟΠΕΚΑ ή του ΥΠΑΑΤ; Μπορείς να συμμετάσχεις στην κατασκήνωση εντελώς δωρεάν. Ενημέρωσέ μας πριν από την κατασκηνωτική περίοδο για να ελέγξουμε τις προϋποθέσεις.

Σε περίπτωση ακύρωσης της εγγραφής μέχρι 10 ημέρες πριν την έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδου, σας επιστρέφεται όλο το ποσό που έχει καταβληθεί.

Διαφορετικά παρακρατείται η προκαταβολή.

Πριν από την κατασκήνωση

Για την συμμετοχή στην κατασκήνωση, είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης ότι το παιδί είναι υγιές και μπορεί να συμμετάσχει σε κατασκηνωτικές δραστηριότητες.

Στα πλαίσια της προετοιμασίας για την κατασκήνωση, τα έμπειρα στελέχη μας θα επικοινωνήσουν μαζί σας, για να μάθουν περισσότερα για το παιδί σας, τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντά του. Ιδιαίτερα, θα πρέπει να μας ενημερώσετε για τυχόν προβλήματα υγείας, αλλεργίες κ.λπ.

Κατά την διάρκεια της κατασκήνωσης, συστήνεται οι γονείς να επικοινωνούν με τους κατασκηνωτές μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Η διεύθυνση της κατασκήνωσης θα είναι στην διάθεσή σας για να σας ενημερώσει για οτιδήποτε κάθε απόγευμα από τις 6 έως τις 8 μ.μ.

Φέτος, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, απαγορεύονται απολύτως οι επισκέψεις γονέων στην κατασκήνωση.

Απαραίτητα εφόδια: επαρκή καθαρά ρούχα, μια καθαρή φορεσιά για την εκκλησία, νεσεσέρ με όλα τα είδη προσωπικής υγιεινής, κρεμάστρες, παπούτσια, σαγιονάρες, μαγιό, πετσέτες, καπέλο, μουσικά όργανα (αν υπάρχουν), Καινή Διαθήκη.

Επίσης, φέτος είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους σεντόνια, κουβέρτα, μαξιλάρι και μαξιλαροθήκη.

Δεν επιτρέπονται κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικά παιχνίδια και ηλεκτρονικές συσκευές ψυχαγωγίας, περιοδικά.

Η άφιξη και αναχώρηση των κατασκηνωτών γίνεται με λεωφορείο της κατασκήνωσης την πρώτη και τελευταία ημέρα της περιόδου. 

Το λεωφορείο θα αναχωρεί από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης την πρώτη ημέρα κάθε περιόδου. Αντίστοιχα, την τελευταία ημέρα κάθε περιόδου οι κατασκηνωτές θα επιστρέφουν από την Καλάνδρα με λεωφορείο, που θα τερματίζει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Υγεία και Ασφάλεια

Στην Καλάνδρα, θεωρούμε το φαγητό πολύ σημαντικό. Γι’ αυτό, σχεδιάζουμε και εκτελούμε ισορροπημένα διαιτολόγια κατάλληλα για την ηλικία των παιδιών κάθε περιόδου. Όλα τα γεύματα μαγειρεύονται στην κουζίνα της κατασκήνωσης από ειδικά επιμορφωμένο προσωπικό.

 

Η ομάδα υγείας της κατασκήνωσης συντονίζεται από πολύπειρο ιατρό καθηγητή της Παιδιατρικής.

Παρακαλούμε να μας επισημάνετε κάθε πιθανή αλλεργία και πρόβλημα υγείας πριν από την έναρξη της κατασκήνωσης. Σε περίπτωση χρόνιων προβλημάτων, η ομάδα υγείας μπορεί να επιβλέπει την σωστή λήψη της φαρμακευτικής αγωγής.

Τα παιδιά επιβλέπονται 24 ώρες το 24ωρο από εξειδικευμένα στελέχη, τα οποία φροντίζουν για την ασφάλεια, την ψυχική και την σωματική τους υγεία σε όλες τις φάσεις του προγράμματος.

Το κατασκηνωτικό μας κέντρο διαθέτει ισχυρή περίφραξη και η είσοδος επιβλέπεται από το προσωπικό.

Θέλεις

να έρθεις

στην

ΚΑΛΑΝΔΡΑ;

Προσφορές που ξεκινούν
από 110 €

5 περίοδοι προσαρμοσμένες στο φύλο και την ηλικία σας

Όλες οι πληροφορίες που χρειάζεστε για τις περιόδους των αγοριών

Όλες οι πληροφορίες που χρειάζεστε για τις περιόδους των κοριτσιών

Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων αφοσιωμένη στην αγωγή των παιδιών και των εφήβων

Η κατασκήνωσή μας βρίσκεται σε μια πευκόφυτη πλαγιά στην Καλάνδρα Χαλκιδικής

© Σύλλογος Ο Μέγας Βασίλειος. Προσωπικά Δεδομένα